A karikagyűrű egyedülálló, és tükrözi a pár stílusát és egyéni ízlését. Elmúltak azok a napok amikor a sárga arany volt az egyetlen opció, ma már ott van a választási lehetőségek között a fehér és a rozé arany. Csillogó fénye és széles színválasztéka miatt az arany a legnépszerűbb választás a karikagyűrűk körében.

Önmagában az arany egy nagyon puha fém. A Mohs-féle keménységi skála szerint a tiszta arany körülbelül 2,5 keménységű. Ez azt jelenti, hogy puhább, mint minden más nemesfém, így szinte bármilyen tárgy, amelyet a mindennapi életedben használunk, megsértheti. Ezért az ékszerészek ötvözeteket hoznak létre, amelyek tartóssá teszik az arany ékszereket. Az arany ékszereket karát (K) értékkel jelölik. Ez a karátérték megmutatja az arany tisztaságát, vagyis azt, hogy mennyi arany van az ékszerben.
24 karát: 99,9% aranytartalom

18 karát: 75% aranytartalom – 25% ötvözőfém
14 karát: 58,5% aranytartalom – 41,5% ötvözőfém

Az ötvözetekhez használt fémek, mint például a réz, a nikkel, az ezüst és a cink, színe adja a végleges színét a gyűrűnek.
A karikagyűrűk legnépszerűbb színválasztéka a klasszikus sárga arany, a divatos fehérarany és a romantikus rozé arany.

Sárga arany
Az aranynak, valamint az aranyötvözetnek, amely meghatározott mennyiségben tartalmaz rezet és ezüstöt, meleg árnyalata van.
A sárga arany megjelenése klasszikus, mégis divatos. Elsősorban meleg tónusú bőrön mutat tökéletesen. Érdemes figyelembe venni, hogy párunk milyen ékszereket részesít előnyben és az alapján válasszuk ki a karikagyűrű színét is. Ha szereti a sárgás, barnás, zöldes árnyalatokat és az ékszerei is ilyen színűek, akkor a klasszikus sárga karikagyűrűvel nem foghatunk mellé. A sárga arany nagyszerű választás a hagyományos gyémánt karikagyűrűk számára, sárga gyémántokkal, zafírokkal és más drágakövekkel is gyönyörűen mutatnak.

Fehérarany
Az arany és a fehér fémek, például az ezüst és a nikkel kombinálásából jön létre. A fehérarany karikagyűrűket ródium bevonattal teszik még ezüstösebbé, csillogóbbá. A fehérarany tónusa kissé hidegebb, de mindenféle bőrtípuson kiemelkedő.
A fehérarany fehérsége egy modern és egyedi megjelenést kölcsönöz. Hűvös és kifinomult kisugárzást nyújt, népszerűsége pedig már évek óta töretlen. Megjelenésével eredeti és elegáns luxust biztosít viselőjének. Ha kedvese előnyben részesíti az ezüstös csillogású ékszereket, esetleg sok ezüst ékszert hord akkor mindenképp a fehérarany karikagyűrű lesz számára a tökéletes választás. A fehérarany szinte minden drágakőnél kiválóan néz ki, beleértve a gyémántokat is, talán ez a szín emeli ki legjobban a gyémánt szikrázó „tüzét”.

Rozé arany
Az ilyen színű arany réz és ezüst hozzáadásával lágy, rózsás árnyalatot kap. A rozé arany egy nem hagyományos választás
. A vörös arany a szerelmet szimbolizálja romantikus kinézetével, nőies megjelenést kölcsönöz. Rózsaszín-vörös színük miatt sokak szerint a legromantikusabb fém. A vintage stílusú esküvők népszerű színe. Varázslatos szépségük csodálatos vonzerőt nyújt minden gyűrű stílusnak. Nagyszerű választás olyan meleg árnyalatú drágakövekhez, mint a rubin és a rózsaszín zafír, de gyémántokkal is tökéletes.

Bárhogyan is dönt a színekkel kapcsolatban, ne feledje a legfontosabb, hogy szívből adja! Ezért, ahelyett, hogy a színeken dilemmázik, hallgasson a megérzésére és találja meg a legszebb gyűrűt szíve hölgyének, amivel boldoggá teheti Őt örökre.